Gerald
1 Pytanie. Skąd wiesz, że Hitler osobiście nie zabił nikogo?
2 Gdyby wszyscy odpowiadali za swoje postępowanie,
Hitler nie isniałby Podzielasz taki pogląd?
Konq
3 Wyjaśnię ci co się dzieje w Syrii. Reżim Assada, który do tej pory rujnował cały kraj
Mateusz
4 Ja mam inny problem, bardziej realistyczny. Jeśli damy 100 ludzi prawo jazdy, a jeden okaże się pijakiem, który zabije 5 osób, to co wtedy?
Krew tych ludzi obciąża kogo? Egzaminatora, panią z urzędu, państwo polskie?
5...powiedz to Amerykanom, Francuzom, Brytyjczykom i Niemcom, bo chyba nie wiedzą
1 Nigdzie nie spotkałem się z zarzutem, że kogoś osobiście zabił stąd uważam, że nikogo nie zabił bo człowiek jest niewinny dopóki nie udowodni mu się winy.
2 dlaczego miałby nie istnieć? Nie widzę związku
3 Rujnował? Damaszek za rządów Asada jak to napisałeś Lepiej trochę poznać historię zanim napiszę się... nieprawdę.
A tak w kwestii Iranu. Iran był pierwszym krajem gdzie polakom nie groziła eksterminacja
4 Ok mamy pijanych kierowców. Trzeba z tym walczyć. Ale tutaj takie pytanie: Mamy człowieka który bije żonę i w pewnym momencie zaczyna bić też dziecko. To co? powiesz, że bił żonę więc może bić i dziecko? Skoro mamy jeden problem to mamy się nie przejmować drugim?
5 Spoko możemy się prześcigać z takim mówieniem, Ty będziesz mówić gdzie złączenie narodu daje dobre rezultaty a ja będę mówić gdzie daje złe. I tak powiem Bawarczycy nie lubią Saksonów. Niemcy z bloku zachodniego nie lubią tych z bloku wschodniego. Anglia piękne zjednoczenie Szkocja chce opuścić wielką Brytanię a Cromwell tak pokojowo przyłączył Irlandię. Ameryka jest wyjątkiem na skalę światową.