Wystąpiły następujące problemy: | |||||||||||||||
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$archive_pages - Line: 2 - File: printthread.php(287) : eval()'d code PHP 8.2.15 (Linux)
|
Czy dobrze myślę ? - Wersja do druku +- Nieprofesjonaliści (https://forum.odwyk.com) +-- Dział: Nieprofesjonalizm (https://forum.odwyk.com/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Odwyk (https://forum.odwyk.com/forumdisplay.php?fid=3) +--- Wątek: Czy dobrze myślę ? (/showthread.php?tid=1511) |
RE: Czy dobrze myślę ? - Przemeks - 2020-01-18 Chciałem napisać, że pamiętam o wątku. Postanowiłem na razie odpocząć od Forum. Jak tylko opadnie kurz z dyskusji to postaram się ponownie włączyć. Nie ma sensu ciągnąć kilku spraw w jednym wątku. A... śledząc Youtuba znalazłem to: Link. Czy to nie nasz Eliahu z nieprofesjonalistów? RE: Czy dobrze myślę ? - Gerald - 2020-01-30 (2020-01-18, 06:24 PM)Przemeks napisał(a): Chciałem napisać, że pamiętam o wątku. Postanowiłem na razie odpocząć od Forum. Jak tylko opadnie kurz z dyskusji to postaram się ponownie włączyć. Nie ma sensu ciągnąć kilku spraw w jednym wątku. Tak, to Eli. Fajnie, że czasem się odzywa bo to prawie gwiazda w pewnych kręgachJedyny, który nie odpuścił i jeszcze chce mu sie tłumaczyć cokolwiek, a i tak jak grochem w mur, u niektórych..., a niektóre rzeczy przemawiają bardzo. Fajne znalezisko RE: Czy dobrze myślę ? - Robert Grochowiak - 2020-04-19 (2019-12-12, 09:46 AM)Konq napisał(a):(2019-12-12, 07:12 AM)Robert Grochowiak napisał(a): Jak się ma Twoje pytanie o maszynę / projekt bez inspiracji innymi takowymi do mojej wypowiedzi, w której podważam inne Twoje tezy, jakoby po pierwsze maszyna rzekomo musiała mieć wielu twórców oraz po drugie stopień skomplikowania maszyny rzekomo koreluje z ilością twórców? Odpowiedź na pytanie o inspirację z innych projektów jaka by ona nie była, nie podważy mojej odpowiedzi. Podważałem w niej dwie inne tezy, a nie tę, czy ludzie inspirują się istniejącymi już mechanizmami, maszynami itp. Dlaczego więc pytasz mnie bez związku z moją wypowiedzią? Jaki w tym cel? Czyli nie potrafisz obronić obalonego przeze mnie Twojego fałszywego twierdzenia, że ilość twórców zależy od skomplikowania stworzenia oraz, że stworzona maszyna musi mieć wielu twórców. A zatem Twoje obie tezy są fałszywe. Sens mojej wypowiedzi odnośnie Twojego pytania o stworzenie ex nihilo jest taki, że nie udało Ci się podważyć możliwości, że jesteśmy stworzeni w ramach czyjejś symulacji informatycznej, a ta możliwość spełnia całkowicie treść Biblii, wyjaśnia ją doskonale. (2020-01-05, 02:13 PM)mateusz napisał(a): W sumie - trudno się dziwić. Dzisiaj też jest pełno ludzi, którzy gromadzą zapasy w betonowych bunkrach, bo im kosmici powiedzieli, że zaraz nadejdzie zombie apokalipsa. Ja się nimi nie przejmuję, a ty? :-) Nie kosmici tylko demony (aniołowie). I nie apokalipsa, tylko kolejne ludobójstwa i katastrofy "naturalne" (faktycznie nie naturalne, bo nie losowe). RE: Czy dobrze myślę ? - Konq - 2020-04-20 (2020-04-19, 12:42 AM)Robert Grochowiak napisał(a): Czyli nie potrafisz obronić obalonego przeze mnie Twojego fałszywego twierdzenia, że ilość twórców zależy od skomplikowania stworzenia oraz, że stworzona maszyna musi mieć wielu twórców. A zatem Twoje obie tezy są fałszywe. Niestety ale muszę przyznać się do błędu i uznać twoją rację. Teraz już wiem że człowiek jest zdolny sam stworzyć skomplikowany twór, co sam mi właśnie udowodniłeś tak komplikując powyższą dyskusję, że sam już w niej przeczysz własnym argumentom. Z pokorą więc przyjmuję twoją wizję świata wykreowanego i na zakończenie dyskusji wstawię taki, zupełnie nie związany z tematem, filmik (na poprawę nastroju): |