Cytat:Dobra a można do rzeczy? Bo pytania są inne.
Tak są inne, ale uznałem, że są lekko mylące. Podobnie jak sam tytuł wątku jest mylący.
Piszesz o nawróceniu od zera a faktycznie okazuje się, że chodzi po prostu o zmianę jednego chrześcijańskiego wyznania na inne. Mało tego, piszesz o nawróceniu od zera do Boga ale ciężko powiedzieć by było to od zera skoro zakładasz z góry, że tym Bogiem jest Jezus, świętą księgą jest Biblia i to w jednej konkretnej wersji a właściwym wyznaniem protestantyzm i to też w jednej konkretnej wersji.
Ja bym o tym nie napisał "nawróceniem od zera" bo faktycznie już sam zdecydowałeś jaka droga jest słuszna.
Cytat:Ja za religię uznaję bajdurzenie, robienie rzeczy na pokaz itd.A ja za religię uznaję religię.
Cytat:W KK nawet osoby które się mienią takimi Katolikami z krwi i kości co to nie oni. Na proste pytania mnie olewali, zbywali, wyśmiewali. A np: taki Hiob z YouTube, dawał shadowbany za pytania ,bez odpowiedzi oczywiście.Nie zależy mi by bronić KK ale wyrabianie sobie opinii o religii wyznawanej przez miliard ludzi na podstawie jakiegoś koleżki z Youtube jest lekko mówiąc niepoważne i nierozsądne. Jestem gotowy się założyć, że KK ma odpowiedzi na twoje pytania tylko po prostu nie szukałeś zbyt dokładnie.
Pytania zadałeś tak, że odpowiedzenie na nie w prosty sposób wymagało by przyjęcia tych samych założeń które przyjmujesz ty a ja uważam te założenia za błędne i wręcz absurdalne. Dlatego nie odpowiem wprost.