(2021-02-14, 01:14 PM)mateusz napisał(a): Możesz napisać nawet tysiąc siedemset postów i to dalej nie sprawi, że nielogiczny argument stanie się nagle logiczny. Nawet gdybyś miał podstawy do swoich przesłanek, to ten argument i tak byłby błędny. W tym cały sęk właśnie, i dlatego krążymy w kółko w tej dyskusji.Wow..... ciekawe co się tak mnie uczepiłeś, skoro to Eliahu zastosował właśnie taki argument, oczywiście podał tylko linka w wypowiedzi, ale dokładnie to tym linkiem zasugerował. Jego ostania wypowiedź "A u was murzynów biją" tylko to potwierdza. Albo hipokryzja, albo sprzeczny argument, bo taki sam można zastosować w stosunku do Jego wyznania i praktycznie moją odpowiedzią to pokazałem. Ale to u mnie widzisz "belkę" w oku, a u siebie i u Eliaha "drzazki" nie zauważasz....... To, że Eliahu olewa ostatnie 4 - 7 postów naszej dyskusji, to już pokazał. Ale Tobie się dziwę, bo sam "coś nie tak" zauważyłeś w jego sugestii pisząc "Ale to jest chyba tylko sam ewangeliarz, a nie kompletny Nowy Testament?", oczywiście przy tym nawet zignorował nawet Ciebie, a Ty mimo to wybrałeś "wsiąść" na mnie ........
Miałem nadzieję, że stać Ciebie na więcej, a nie dać się wciągnąć i rozniecić "spór", który to Eliahu zainicjował. A teraz tylko się przygląda jak się "inni" kłócą o jego hipokryzję i ignorancje wobec całej dyskusji.