2016-04-06, 02:16 PM
@ Konq
Powoływał się na rzymskie obywatelstwo, ponieważ takie posiadał i nikt nie miał prawa lać go rózgami
Powoływanie się na swoje prawa to przestępstwo Konq, albo tchórzostwo?
Czy po prostu elementarna wiedza?
Zlituj się odrobinkę w tym swoim pędzie. Oki?
Dopowiem, dał się aresztować i zawieźli go do Rzymu, bo taki dostał rozkaz, aby tam głosić Ewangelię.
Tam miał głosić i tam na świadectwo miał umrzeć. Z woli mojego Boga.
Taki jest mój Bóg. Nie oszczędza życia nikogo, ponieważ moj Bóg daje coś więcej
Życie wieczne
Co do drugiego cytatu, to ja proponuję, doczytaj, przeczytaj całość, przeanalizuj i spróbuj choć, zachować się, choć ociupinkę obiektywnie, a z pewnością sam dojdziesz do prawidłowych wniosków. Wymaga to tylko odrobiny dobrych chęci
Powodzenia
Tak jakoś podają. Moim zdaniem łatwiej wypić truciznę niż np:wejść na szafot
No, ale, jak mówisz, jego wybór, jego działanie.
Ale i tak robi wrażenie na Geraldach
Powoływał się na rzymskie obywatelstwo, ponieważ takie posiadał i nikt nie miał prawa lać go rózgami
Powoływanie się na swoje prawa to przestępstwo Konq, albo tchórzostwo?
Czy po prostu elementarna wiedza?
Zlituj się odrobinkę w tym swoim pędzie. Oki?
Dopowiem, dał się aresztować i zawieźli go do Rzymu, bo taki dostał rozkaz, aby tam głosić Ewangelię.
Tam miał głosić i tam na świadectwo miał umrzeć. Z woli mojego Boga.
Taki jest mój Bóg. Nie oszczędza życia nikogo, ponieważ moj Bóg daje coś więcej
Życie wieczne
Co do drugiego cytatu, to ja proponuję, doczytaj, przeczytaj całość, przeanalizuj i spróbuj choć, zachować się, choć ociupinkę obiektywnie, a z pewnością sam dojdziesz do prawidłowych wniosków. Wymaga to tylko odrobiny dobrych chęci
Powodzenia
Cytat:Catty
Platon podaje, ze Sokrates zostal skazany na kare smierci przez wypicie cykuty- TEN RODZAJ smierci sam wybiera...no wypil sam ale bylo to samobojstwo wymuszone, nie otrul sie z wlasnej woli.
W dniu wykonania wyroku wygłosil rozprawę o nieśmiertelności duszy...a potem wypil truciznę.
Tak jakoś podają. Moim zdaniem łatwiej wypić truciznę niż np:wejść na szafot
No, ale, jak mówisz, jego wybór, jego działanie.
Ale i tak robi wrażenie na Geraldach