| Wystąpiły następujące problemy: | |||||||||||||||
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$archive_pages - Line: 2 - File: printthread.php(287) : eval()'d code PHP 8.2.29 (Linux)
|
![]() |
|
Jezus a żydowskie stronnictwa - Wersja do druku +- Nieprofesjonaliści (https://forum.odwyk.com) +-- Dział: Nieprofesjonalizm (https://forum.odwyk.com/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Odwyk (https://forum.odwyk.com/forumdisplay.php?fid=3) +--- Wątek: Jezus a żydowskie stronnictwa (/showthread.php?tid=139) |
RE: Jezus a żydowskie stronnictwa - Gerald - 2016-03-22 Ja mam dzieci I właśnie tak robię jak mówisz ![]() Dziecko chce nóż, bo ładny Daję dziecku nóż i mówię, że ostry, ale nie tylko mówię, że ostry, chyba Ciebie przerażę... Biorę go/ją za rękę, w której ma nóż przykładam do jego drugiej ręki i go kłuję.Tak, aby zabolało Ostre pytam? Ostre odpowiada, Przecinam kartkę na pół Ostre pytam? Ostre odpowiada I już wie co to znaczy ostre I tak robię ze wszystkim ucząc swoje dzieci. Jak dotknie i pomaca to wie czym co grozi Tak se wychowuję te swoje pociechy ![]() Nigdy nie musiałem zabezpieczać żadnych szafek czy szuflad Bez krwi....żeby nie było ![]() Jezus wiedział, że Jego ludzie będą chcieli Go bronić bo to ludzki odruch jest. I bronili A On powiedział, żeby zmienili odruchy Tak to widzę RE: Jezus a żydowskie stronnictwa - Konq - 2016-03-22 (2016-03-22, 02:46 PM)Gerald napisał(a): Jezus wiedział, że Jego ludzie będą chcieli Go bronić bo to ludzki odruch jest. O to mi chodzi!! Skoro znał następstwa to dlaczego kazał zabrać im te miecze?? Żeby potem pochwalić się, że jest mistrzem chirurgii? "Ej! Weźcie te miecze! Po co? Zobaczycie!". RE: Jezus a żydowskie stronnictwa - Gerald - 2016-03-22 No, mówiłem już, ale powtórzę. Wiedział, jak zareagują i nie chciał się popisywać, tylko chciał im pokazać, że nie mają za niego walczyć, choć mogliby. Wtedy Jezus rzekł do niego: Schowaj miecz swój do pochwy, bo wszyscy, którzy za miecz chwytają, od miecza giną. Mateusza To mi mówi: Zabij w sobie ludzki odruch, nadstaw policzek, jak ciebie leją, bo co to za zasługa nadstawiać policzek, jak cię całują?
RE: Jezus a żydowskie stronnictwa - Konq - 2016-03-22 (2016-03-22, 03:22 PM)Gerald napisał(a): No, mówiłem już, ale powtórzę. I fakt, że naraził na cierpienie innego człowieka, bo "chciał coś pokazać", nie ma dla Jezusa żadnego znaczenia? RE: Jezus a żydowskie stronnictwa - Gerald - 2016-03-22 Powiem Ci, że tak na to nie patrzyłem Se przemyślę to odpowiem
RE: Jezus a żydowskie stronnictwa - gronostaj - 2016-03-22 To chyba właśnie tak, jak z tym ostrym nożem. Lepiej, żeby nauczył się na odciętym uchu i przy Jezusie, który go skarci i naprawi, niż gdyby później rozpłatał człowieka na pół. Tak czasem bywa, że trochę cierpienia teraz może zaoszczędzić więcej cierpienia później. Piotr popełnił błąd, wszyscy świadkowie dostali nauczkę, a zgraja zobaczyła świadectwo, że Jezus nie jest byle wywrotowcem. W dłuższej perspektywie suma szczęścia w narodzie się zwiększyła. RE: Jezus a żydowskie stronnictwa - Konq - 2016-03-22 (2016-03-22, 03:54 PM)gronostaj napisał(a): To chyba właśnie tak, jak z tym ostrym nożem. Lepiej, żeby nauczył się na odciętym uchu i przy Jezusie, który go skarci i naprawi, niż gdyby później rozpłatał człowieka na pół. O czym ty bredzisz? Facet był być może był kochającym ojcem rodziny, zarywającym nocki w straży miejskiej. Dostał rozkaz doprowadzenia pod sąd człowieka i poszedł go wykonać. Nagle z ekipy Jezusa ktoś się na niego rzuca i obcina mu kawałem ciała. Ale to przecież on jest winny, tak? I to jemu należała się nauczka? RE: Jezus a żydowskie stronnictwa - gronostaj - 2016-03-22 Piotr obcina niewinnemu facetowi ucho. Jezus naprawia mu to ucho. Facetowi nic nie jest. Zobaczył, co Jezus potrafi, inni też widzieli. Opowiedzą o tym jeszcze innym. Piotr dostaje opiernicz od Jezusa. Inni uczniowie to widzą i wiedzą już, co Jezus myśli na ten temat. To miałem na myśli. RE: Jezus a żydowskie stronnictwa - Konq - 2016-03-22 (2016-03-22, 04:52 PM)gronostaj napisał(a): Piotr obcina niewinnemu facetowi ucho. Jezus naprawia mu to ucho. Facetowi nic nie jest. Zobaczył, co Jezus potrafi, inni też widzieli. Opowiedzą o tym jeszcze innym. Piotr dostaje opiernicz od Jezusa. Inni uczniowie to widzą i wiedzą już, co Jezus myśli na ten temat. To miałem na myśli. A ja miałem na myśli to, że Jezus celowo kazał zabrać na te spotkanie miecze? Ergo: ma współudział w zadaniu cierpienia innemu człowiekowi. RE: Jezus a żydowskie stronnictwa - Gerald - 2016-03-22 Cytat:Konq Czy Jezus kazał Piotrowi ciąć? A dokończę . Piotr miał wolną wolę i miecz Zrobił co chciał. Mógł ciąć, ale nie musiał. Sam zdecydował, a Jezus go skarcił za tą decyzję Miał współudział? No, naprawdę wnioski coraz bardziej kosmiczne, ale jak rozumiem wynikają z mojego twierdzenia, że Jezus wiedział co się stanie. Bóg wie, że ludzie mordują ludzi Reaguje jakoś? Konq pewnie powie, że jest sadystą i nie reaguje choć powinien skoro jest Bogiem A ja powiem, że że Bóg dał nam wolną wolę po to, abyśmy sami decydowali, a nie byli kukiełkami na planszy |