(2020-12-26, 12:55 AM)JeszczeNieChrzescijanin napisał(a):Bogu masz dużo do zarzucenia? A czemu?(2018-10-30, 05:24 AM)Gerald napisał(a):(2018-10-25, 08:35 PM)bartekulka napisał(a): Chce konkretów, bo mam dość niejasności i owijania w bawełnęBo zmartwychwstał
Dlaczego Jezus zyje
Cytat:Jeśli żyje to jak z nim nawiązać kontakt?Przez modlitwę
A masz jakieś metody na modlitwę? Ja to w sumie "w głowie/w myślach" niby gadałem do Boga. Tylko też u mnie problem jest taki, że ja mam Mu dużo do zarzucenia.
Nie mam "metod" Generalnie metoda jest jedna, u mnie. Ja mówię. On słucha. Wiem, niewystarczające. Trudno, muszę z tym żyć.
Cytat:Podobno jesteśmy stworzeni na jego podobieństwo. Trochę mam z tym problem ponieważ jak Bóg może zarówno przystojny i nie. Jak może sobie radzić z używkami i nie radzić.
Przystojny. Bóg? Nie wiem, nie wiem. Brat Pit kiedyś był przystojny. Co do używek. Albo, jak radził Mateusz psycholog i terapia, albo żarliwa modlitwa co też działa jak terapia. Nie znam nikogo, kto chla mniej, albo ćpa mniej. Większość porzuca natychmiastowo, ale porzuca, a nie umie się powstrzymać w trakcie. Terapia.
Wiem to dziwne.. Martin tak ma, ale on nigdy nie był alkoholikiem, ani ćpunem. Trzeba przez to przejść, aby wiedzieć jak to trudne
Cytat:Jeżeli modlitwa to rozmowa to nie umiałbym Mu nie nawrzucać. A przecież to Bóg to chyba nie bardzo wypada. Ale z mojej strony rozmowa z Nim typu:" jak to mi dobrze w życiu "szczera by nie była.
Każdemu kogo spotkasz wrzucasz? Nie zauważyłem. Idzie Twoja córka. Ją stworzyłeś. Ona Ci wrzuca. Co zrobisz?
Cytat:Gdzieś nawet czytałem/słyszałem, że to dusza wybiera ciało i dom. To moja jest sadystką.Nie znam się na duszach. Jestem tu i teraz i to ja odpowiadam za siebie. Co tam sobie wyczytana dusza wybiera to mi nic do tego.
Cytat:W moim stylu nie jest przyjście do Boga poprzez emocje.To chyba dobrze? Jestem za tym, aby rozum czuwał
Cytat:Jak człowiek płacze bo mu jest źle to mu jest potem lżej/dobrze ale nie ma w tym Boga, to emocje coś co istnieje tylko w głowie danej osobyZgadzam się
P.S. Szukasz? Cudownie, ale nie przeze mnie. Jestem tak wredny, że wredny. Poszukaj odpowiedzi u lepszych chrześcijan. Pozdrowienia w Chrystusie. Szukaj i znajdź swoją odpowiedź