2016-03-30, 05:20 PM
Szukaj dalej,mój Słodziaku
I qrwa znajdziesz
Bo jesteś z tych co myślą
I dziękuję Panu za takich
I qrwa znajdziesz
Bo jesteś z tych co myślą
I dziękuję Panu za takich
uzdrowienia, cuda w innych religiach
|
2016-03-30, 05:20 PM
Szukaj dalej,mój Słodziaku
I qrwa znajdziesz Bo jesteś z tych co myślą I dziękuję Panu za takich
2016-03-30, 05:22 PM
2016-03-30, 10:44 PM
(2016-03-30, 05:07 PM)Powała napisał(a):(2016-03-30, 03:31 PM)gronostaj napisał(a): Powała, robisz milczące założenia: Prawda. I należy się tym założeniom z bliska przypatrywać. A jeśli - tak jak tutaj - mamy dwa różne wnioski, które wynikają naturalnie z dwóch różnych założeń, to o tych założeniach lepiej dyskutować, a nie wnioskach. To teraz ja poproszę pojedynek: Jest jeden Bóg i robi czasem cuda, które niekoniecznie potwierdzałyby jego istnienie vs. Jest wielu bogów/Bogów, którzy poprzez cuda wyrywają sobie popleczników Można wrzucać na ring kolejnych zawodników
Treść powyższego postu odzwierciedla zdanie autora w chwili jego napisania. Autor zastrzega sobie prawo do zmiany zdania w przyszłości. Jeśli autor powyższego postu gada głupoty, to krzycz na niego.
2016-03-31, 07:49 PM
(2016-03-30, 01:29 AM)Jacek z Odrowążów napisał(a): Akurat jest to jeden z niewielu notarialnie poświadczonych cudów Zważywszy na to, że dwa lata później, podobna komisja notarialna, skazała na dożywotnie odosobnienie Galileusza, wiadomo za co, opierając się na podobnych argumentach, to kolega naprawdę świetny przykład podał. W Hiszpanii, w tamtych czasach można było znaleźć całe miasteczko świadków twierdzących, że bzykałeś się z Szatanem, którzy gotowi byli to przysiąc na własne życie. Inkwizycja ich odpowiednio wytresowała. *** Wracając jednak do tematu: Jak tłumaczycie fakt uzdrawiania przez demony w innych religiach, zważywszy na słowa Jezusa: Cytat:Wtedy przywołał ich do siebie i mówił im w przypowieściach: «Jak może szatan wyrzucać szatana? 24 Jeśli jakieś królestwo wewnętrznie jest skłócone, takie królestwo nie może się ostać. 25 I jeśli dom wewnętrznie jest skłócony, to taki dom nie będzie mógł się ostać. 26 Jeśli więc szatan powstał przeciw sobie i wewnętrznie jest skłócony, to nie może się ostać, lecz koniec z nim.?
Ja nie tłumaczę faktu uzdrawiania przez demony
Ja tłumaczę faktem uzdrawiania przez wiarę Hmm Z Tobą gadam rozmyśliłem się
2016-03-31, 08:22 PM
Jak widać takie cuda to codzienność
2016-03-31, 08:29 PM
Nom
U Ruskich być może U Poliaków niet |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|