Cytat:Młodszy brat SzefaW sumie.... to nie chcę. Myślisz, jak myślisz, ja myślę inaczej bo za każdą rzecz, którą zrobię biorę pełną odpowiedzialność.
Jak świat światem, ciężar dowodzenia spoczywa na stawiającym tezę. Czemu chcesz go przerzucić na mnie?
I irytuje mnie, kiedy ludzie zrzucają winę na demony
Cytat:Młodszy brat SzefaCo, gdzie jest tak napisane? Nie bardzo rozumiem?
Po pierwsze, gdzie tak jest napisane?
Cytat:Młodszy brat SzefaJeden z Apostołów na pewno był kłamcą. To stwierdzono w NT
Skoro w zbuntowane anioły nie wierzysz, to zapewne wierzysz, że apostołowie byli kłamcami. Zgadłem?
Piotr miał na imię i kłamał 3 razy co udowodniono
Ludzie robią różne rzeczy
Cytat:Młodszy brat SzefaSkoro zatrzymał w wiecznych pętach to czemu niby Twoim zdaniem mieszają na ziemi?
"aniołów zaś, którzy nie zadbali o swój [pierwotny] urząd, lecz porzucili swe własne mieszkanie, zatrzymał w wiecznych pętach, w mroku, na wielki dzień sądu;"
Nie wszystkich zatrzymał? A może nie wiecznie? A może ......
Cytat:Młodszy brat SzefaDlaczego uważasz, że to jest duch jakiegoś potwora? Masz to gdzieś w tekście?
Po trzecie, prorocy mówili z natchnienia Ducha Bożego, a tu jest duch jakiegoś potwora - jedno stoi w opozycji do drugiego.
Cytat:Młodszy brat SzefaPotrącił go człowiek czy demon?
Zasugerował się czy może te same zjawiska zdarzają się w różnych miejscach i czasach?
Aha
Wierzysz w mitologię Młodszy bracie Szefa skoro mi sprzedajesz linki o mitologii?
Uważasz, że są inni bogowie, którzy mogą dać jakieś dary?
Dar Pytona?