Cytat:PiotrzWiem, wiem, mama też mi to ciągle mówiła. Czekam
Niestety, takie podejście jak prezentujesz Gerald powoduje mnóstwo problemów, o czym spróbuję napisać w innym wątku
Cytat:PiotrzJest to pusta wiara.
Gdyby była to tylko pusta wiara, nie istnieli by już dawno szamani, wróżbici i wszelkiej maści tego rodzaju goście.
Gdyby nie naiwność ludzka to byty typu Amber Gold nie miały by prawa istnienia, a istnieją i mają się dobrze. Jesteśmy naiwni z natury i wierzymy w to w co chcemy wierzyć
Jak swego czasu dobrze się natufałem to też umiałem latać i widziałem to i owo. W ludzkim umyśle rodzą się dziwne rzeczy
Cytat:PiotrzPowiem Ci, że swego czasu czarował niejaki David Copperfield, pewnie go pamiętasz, sporo ludzi uważało, że to co robi, dzieje się naprawdę
Jest taki przykład w Dziejach, gdzie Szymona nazywano "moc wielka".
Cytat:PiotrzDla Ciebie tak, a dla mnie potwierdzają, że Jezus czynił cuda, uwalniał ludzi od ich chorób, które ludzi nazywają demonami czy złymi duchami z braku wiedzy
Jezus i Jego służba potwierdzają w całej rozciągłości istnienie duchowego świata.
No dobra, chyba się powtarzam, to dam sobie na wstrzymanie bo nie mam najmniejszego zamiaru nikogo przekonywać, a chyba to co miałem powiedzieć, już rzekłem, z 10 razy
Howgh powiedział Wielki Manitou