2017-02-19, 04:20 PM
(2017-02-19, 03:46 PM)Przemeks napisał(a): Z jednej strony doceniam to, że tyle napisałeś. Z drugiej strony nie mam na razie ochoty dyskutować. Dochodzę do wniosku, że do Ciebie przemówiłby tylko profesor nauk biologicznych i to zapewne tylko taki, który popiera teorię ewolucji - bo nie sądzę, żeby ktoś dostał tak wysoki stopień naukowy bez opierania się na pracach innych osób, które również wyznawały ten pogląd. I tak tworzy się szczelne środowisko ewolucjonistów kontra "prostaki" kreacjoniści, którzy na niczym się nie znając twierdzą, że ewolucji nie ma.
W zasadzie to część pierwsza nie dyskutuje z żadnym z przedstawionych w filmie koncepcji "naukowych" Inteligentnego Projektu. Podsumowuję tu tylko krytykę Teorii Ewolucji, którą przedstawili autorzy. Według mnie opiera się ona na całkowitym przeinaczeniu założeń teorii, tudzież fałszywych oskarżeniach. To co sugerujesz w tym miejscu, o tym co do mnie przemawia, jest więc bzdurą. Nawet jeśli Teoria Ewolucji niczego by nie dowodziła, to powinno się ją przedstawić tak jak o niej mówią jej twórcy, a nie tak jak nam się wydaje, że powinna ona wyglądać. Krótko mówiąc jeśli chcesz dyskutować, to dyskutuj z tym czy tekst jest merytoryczny, a nie z tym jakie są prywatne poglądy autora.