2017-06-14, 12:34 PM
(2017-06-13, 05:26 PM)mateo napisał(a): No właśnie Knut to imię
Dokładniej - Knut Osland. Przybyły z Norwegii Apostoł i Prorok.
Z tym Prorokiem - zwłaszcza przez duże "Pe" to bym był bardzo ostrożny. Na jednym ze spotkań "Prorok" zapowiedział, że będzie ta konferencja Zanieśmy Światło Europie w hotelu Sobieskim. Widać, że mu się nijak sprawdziło, a jestem ciekaw bo łatwo będzie widać, co zapowiedział, że w ciągu 2 lat powstaną kościoły na Ukrainie i w Rosji, i że Polska będzie inicjatorem jakiegoś globalnego przebudzenia (bardzo dziwne przepowiednie).
Adrian - jaki sens ma spotkanie, jeśli już widywałem się z jednym liderów i ja mu konkretnie z Biblii przywołuję, że to co zrobiła grupa jest niebiblijne, czy wręcz antybiblijne a lider dalej mi tłumaczy, że "to jest mądre", "chrześcijańskie" i cytując jego słowa "on nie może mi podać konkretnego fragmentu z Biblii ale są fragmenty z których to pośrednio ogólnie wynika i on to tak interpretuje". Sorry - jeśli ktoś idzie w zaparte do końca - z zasadami które wydumał sobie z własnej purytańskości i nie mają one żadnego podłoża biblijnego, ale wciąż się ich trzyma, mimo że kolejny raz słyszy, że Biblia mówi coś odwrotnego niż on czyni - to jak z takim człowiekiem dyskutować? Z resztą - to jest cecha grupy - purytańskość wzięta z głowy, nie z Biblii.