2018-07-27, 10:55 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2018-07-27, 11:03 AM przez Tizment.90.)
(2018-07-26, 03:33 PM)Przemeks i Gerald napisał(a): 5. Podczas Ramadanu nie można jeść lodów?Widzę, że wiele ludzi już odpowiedziało na temat uchodźców. Moim zdaniem gdyby europejczycy dalej rządzili w Afryce {jak to było za czasów kolonialnych} to nie byłoby takiego napływu. Problem w tym, że murzyni nie pracują. Zobaczcie jak wyglądało RPA za czasów apartheid-u a jak wygląda teraz po rządach Mandeli. Jeszcze problem jest taki, że świat muzułmański {W Azji} stoi na krawędzi wojny 30-letniej. Szyici których jest 10% zdobywają coraz więcej krajów Iran, Irak i jeszcze parę mniejszych regionów. Więc niedługo może zacząć się wojna religijna. Mam nadzieję, że w tej wojnie nie ucierpią kraje takie jak Liban {40% chrześcijan} czy inni chrześcijanie
Gerald
2 Ja tylko chciałem wtrącić, że chrześcijanin wg swojego Mistrza Jezusa powinien kochać nieprzyjaciół.
2 Tak ale jak to powiedział Jezus nie dobrze jest zabierać chleb dzieciom i dawać go psom. Ja bym się skupił na pomocy dla chrześcijan w Egipcie 10% chrześcijan Liban 40% i wielu innym którzy teraz są zabijani.
5 Różne interpretacje słyszałem. Według niektórych nie można nic wkładać do ust więc gra na flecie i innych instrumentach dętych odpada.