Format poprawny.
Próbujesz mediować z wczasów? Niepotrzebnie
Moim zdaniem nie o to chodzi w chrześcijaństwie i spróbuję wyciągnąć od Daniela, na jakiej podstawie uważa, że jednak o to chodzi. Może się uda, zobaczymy, jak słusznie rzekłeś, czas pokaże
A forum jest po to, aby sobie pogadać, jak się zechce poświęcić trochę czasu
Próbujesz mediować z wczasów? Niepotrzebnie
Cytat:Ja szczerze mówiąc nie wiem w którym kierunku ta rozmowa się potoczy, ale troszkę obawiam się, że utknie w martwym punkcie. :-)Czas pokaże
Cytat:Po co marnować czas jeśli się widzi że druga strona nie zgadza się z Wami?Nasz czas i pozwól, że my się nim zajmiemy zgodnie ze swoją wolą.... Mi się bardzo fajnie gada z Danielem bo chociaż stoimy na różnych stanowiskach to wiele rzeczy widzimy podobnie.
Cytat:Czasami czas udowadnia nam kto się mylił.W tym przypadku to nie zadziała bo kto się pomylił okaże się dopiero po czasie czasów czyli po śmierci
Cytat:Problemem, troszkę zabawnym jest to, że Daniel próbuje przekonać Geralda, że jest obiektywny, a Gerald próbuje udowodnić Danielowi że tak nie jestTu nie do końca chodzi o Daniela, tylko o podejście, jakie reprezentuje, a podejście to charakteryzuje nie tylko ŚJ, ale też wiele innych denominacji, które uważają się za jedynie słuszne i jedynie słusznie interpretujące Biblię.
Moim zdaniem nie o to chodzi w chrześcijaństwie i spróbuję wyciągnąć od Daniela, na jakiej podstawie uważa, że jednak o to chodzi. Może się uda, zobaczymy, jak słusznie rzekłeś, czas pokaże
A forum jest po to, aby sobie pogadać, jak się zechce poświęcić trochę czasu