(2020-01-03, 10:21 AM)Konq napisał(a):Pewnie źle Ciebie zrozumiałem podobnie, jak Ty mnie.(2020-01-02, 06:00 PM)Gerald napisał(a): Nie potwierdza bo firma z linku nigdy nie produkowała masła, a twierdziłeś coś innego.
Pewnie mnie trochę źle zrozumiałeś. Po pierwsze to napisałem, że zazwyczaj producenci masła to i producenci margaryny. Nie twierdzę, więc że nie ma wyjątków. Po drugie, odniosłem wrażenie, że piszesz o jakiejś wojnie pomiędzy producentami masła, a margaryny, a to po prostu decyzja tylko jednej firmy i jak się dowiadujemy z linku chybiona, bo większość dystrybutorów spożywczych, woli mieć zróżnicowany asortyment. Reklamując jeden z produktów jako lepszy sami dla siebie byliby konkurencją.
Oczywiście, że to jest wojna. Tocząca się od dekad linka I to tyle w tym temacie, mam nadzieję, że jak przeczytasz to przekonasz się, że nie chodzi mi tu o dywersyfikacja asortymentu, a o wieloletnie przekłamania, które prawie stały się ogólnie obowiązującą prawdą by potem stać się kłamstwem. P.S ta "jedna" firma to największy koncern spożywczy na świecie
Cytat:Wiesz dobrze czym kończy się obrona dobrego imienia, a obrona wiary zwłaszcza. Zazwyczaj krucjatami. Tak więc jeśli pozwolisz ja nic nie będę bronił. Jak słusznie wspomniałeś słuszna idea obroni się samaCytat:Gerald napisał(a):
Ja nie muszę z niczym walczyć bo nie taka rola chrześcijanina.
Jak Tobie przeszkadzają zasady to walcz o rozdzielność kościoła od państwa i ustalaj zasady.Cytat:Konq
Walczyć? Pewnie, że nie! Bronić? To już by wypadało, choćby dobrego imienia.

Cytat:Dasz przykład? Bo nauki, a czynności to dwie różne rzeczy. Jak to było parafrazując "wymagają, a sami nie czynią?"Cytat:Gerald napisał(a):
Ja mówię, że dzięki demokracji jest możliwa zmiana władzy na taką, która nie będzie podpierała się naukami KK.Cytat:Konq
Akurat ta władza i nauki KrK to dwie sprzeczności.
Cytat:To znaczy, że ten co ma cokolwiek wspólnego z Bogiem dzieci nie gwałci. Tylko tyle i aż tyle.Cytat:Gerald napisał(a):Konq
Po pierwsze, moim zdaniem ten kto dostał powołanie nie gwałci małych dzieci. Gwałcą ci, którzy po to poszli do seminarium, znając status jaki ma ksiądz i wiedząc jak swój swojego broni w tej hierarchii.
To znaczy, według ciebie, osiemnastoletni chłopiec postanawia nagle, że w przyszłości zostanie grubym, obleśnym gwałcicielem małych dzieci, od których jest pewnie jakieś trzy lata obecnie starszy. Ponadto już teraz zdaje sobie z tego sprawę, że osiemnastoletni młody człowiek znajdzie schronienie, wśród grubych, obleśnych i starych zboczeńców. Powiem ci szczerze, że to nawet ciekawe plany na resztę życia. Sarkazm oczywiście.