2018-08-14, 01:28 PM
Czy to prawda, że rabini ogłośili narodziny Mesjasza?
|
2018-08-14, 03:30 PM
Nawet jeżeli to co z tego?
W Jerozolimie jest dużo ludzi którzy podają się za mesjasza i nic się nie dzieje. Pewnie teraz będzie tak samo.
2018-08-14, 04:11 PM
Co jakiś czas pojawia się jakiś Mesjasz wśród Żydów. Znawcy tematu twierdzą, że wydarzenia te są wprost proporcjonalne do kolejnych zapowiedzi końca świata przez Świadków Jehowy.
2018-08-14, 05:29 PM
2018-08-14, 05:58 PM
dziala?
2018-08-14, 06:10 PM
Działa!
Wielkie dzięki! Super odpowiedź! ![]() (2018-08-14, 01:28 PM)juzek napisał(a): Bo mi się jakoś nie chce w to wierzyć Zdrowa reakcja. Nie warto wierzyć każdemu kto coś tam se nagrywa na YT i w pierwszych swoich słowach twierdzi, że robi to dla kasy. To nieprawdopodobne ilu ludzi nagrywa swoje "mądrości". Ale bardziej nieprawdopodobne jest to ile osób to ogląda i aprobuje. A tak się dzieje. Słowa klasyka jak zwykle prorocze " Dziwny jest ten świat" A fajne jest to, że ma kto te "objawione" i spiskowe teorie obalać. Z jednej strony szkoda czasu, ale z drugiej strony.... Trzeba mówić co prawdą jest, a co chwitem reklamowym nastawionym na zbicie kasy od ludzi, którzy lubią płacić pudelkom czyt. wiadomościom plotkarskim Co kto lubi
No, w końcu coś nagrałeś leniu.
![]() Naprawdę nie widzisz, jakie to potrzebne? Naprawdę przejmujesz się mesjanistami czy po prostu wolisz swoje dobre samopoczucie? Wiesz, że ja nie przyjmuję wymówek To jak jest? Pytanie retoryczne
2018-08-15, 10:29 AM
I ja przyłączę się do podziękowań dla Eliahu za wyjaśnienie. Także "wołam" o kolejne filmiki.
O tej sprawie również czytałam, ale wtedy nie znałam jeszcze tego forum i nie miałam kogo zapytać. A tu ... proszę: mam wyjaśnienie. Dzięki wielkie. |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości