Cytat:Piotrz
1. Fakt bycia Żydem nie gwarantuje mówienia rzeczy właściwych i prawdy o Żydach
Bycie chrześcijaninem, muzułmaninem, buddystą czy kimś tam innym tym bardziej
za to fakt, że jesteś Żydem niewierzącym w Mesjasza, podobno uczonym, Jezusa Chrystusa, GWARANTUJE, że będziesz wprowadzał fałszywe nauki, co robisz, które zostały wymyślone przez rabinów po Chrystusie po to, żeby inni ludzie, a Żydzi szczególnie, nie przyjmowali Jezusa Chrystusa, jako Mesjasza posłanego przez Boga
Myślisz, że to od Eliahu zależy czy ktoś przyjmie Ewangelię czy też nie?
Na podstawie pkt 1 i 2 należy z automatu kwestionować, poddawać w wątpliwość i szczegółowo badać wszystko, co mówisz i piszesz, SZCZEGÓLNIE
Ja uważam, że dobrze postępować tak w przypadku każdej doktryny czy wypowiedzi, która dotyczy wiary i dobrze się na tym skupić
Jeśli więc mogę prosić to skup się proszę na poddawaniu w wątpliwość i szczegółowo badaj, ale odpuść sobie padanie na twarze bo nikt tu nikomu nie każe padać przed nikim i w ogóle takie wkrętki są zupełnie niepotrzebne
Jak chcesz wyładować swoją ewentualną nienawiść to proponuję przejść się na Krakowskie Przedmieście 10tego każdego miesiąca.
Tam są ludzie podobnie myślący.
A jeśli nie o to chodzi to takie deklaracje, jak myślę można se wysyłać prywatnie, aby poczuć się bardziej wartościowym człowiekiem i PRAWDZIWYM chrześcijaninem
Cytat:PiotrzPodasz swoją definicję słowa zaciekły?
Zrozumiały jest również zaciekły Twój atak na Mesjańskiego Żyda, A. Fruchtenbauma.
Z tego co pamiętam nie tylko Eliahu "zaciekle zaatakował" rewelacje, które wypisuje ten mesjański Żyd.....