2016-06-30, 12:06 PM
(2016-06-30, 11:54 AM)Gerald napisał(a):(2016-06-30, 11:37 AM)Konq napisał(a): W związku z nagminnym używaniem tego wątku do propagowania treści z nim nie związanych, od tego wątku odpowiadam tylko na pytania (TUTAJ można dowiedzieć się jak zadaje się pytania) dotyczące ewolucji gatunków i ściśle związanych z tym tematem. Każda inna aktywność będzie przeze mnie ignorowana.
Nie bądź hipokrytą
Sam się burzyłeś na moją prośbę, aby tworzyć nowe wątki
Fajny masz wątek to go prowadź bo się znasz i ciekawie mówisz
P.S. Niezły odnośnik. Uśmiałem się
Już myślałem, że Ty tak na poważnie......
Nie o to chodzi, zaznaczyłem na początku dyskusji w jakich dziedzinach jestem kompetentny odpowiadać. W tej chwili widzę, że jeśli ktoś wyznaje teorię, że jego stwórca rozpoczął swoją pracę od stworzenia kosmosu to i muszę całą ewolucję wywieść od tego miejsca. Powstanie kosmosu nie ma żadnego związku z powstaniem ewolucji. Chyba jedynie ten, że oba zjawiska muszą nastąpić w odpowiedniej kolejności. Ale wcale nie oznacza to, że jest zachowana jakaś ciągłość pomiędzy tymi dwoma założeniami.
Druga sprawa to fakt, że po prostu tu nawet nikt nie zadaje pytań. Po prostu ktoś twierdzi w co wierzy i żąda ode mnie, abym mu udowodnił, że się myli. Fajnie, masz prawo do własnego zdania, ale załóż własny wątek, np. sugerowane przeze mnie "Pytania o Kreacjonizm", gdzie na pewno wyprowadzę cię z błędu.
Ten wątek nie służy udowadnianiu, że jakaś teoria jest prawdziwa. Ten watek służy tłumaczeniu założeń teorii ewolucji. Pozostawiam osobom, które otrzymały odpowiedź do własnej oceny, czy informacje, które podałem mogą świadczyć o prawdziwości ewolucji.